Ombrina (Kulbin, Umbryna)

Umbrina Cirrosa

Ombrina (Kulbin, Umbryna) –  ma ma długi korpus z zaokrąglonym pyskiem, charakteryzujący się dłuższą górną szczęką niż dolna. Ma srebrny kolor, poprzecinany złotymi pasmami przechodzącymi w fiolet. Standardowe wymiary na ogół nie przekraczają 1m długości i 10 kg wagi. 

WYSTĘPOWANIE:
Morze Śródziemne, Morze Czarne i Ocean Atlantycki. Na ogół to samotna ryba, która nie przemieszcza się w dużych ławicach.

ZASTOSOWANIE:
Ombrina to bardzo smaczna ryba, którą można przyrządzać na wiele sposób i idealnie komponuje się z różnymi składniami. Mięso jest tak delikatne i smaczne, że można ją jedynie przyrządzić na grillu czy upiec jedynie z dodatkiem soli, pieprzu, pietruszki i cytryny.

NASZA OFERTA:
  • Kulbin /Ombrina 800-1000,
  • Kulbin /Ombrina 2000-3000,
  • Kulbin /Ombrina 3000-4000,
  • Kulbin /Ombrina 4000+.

Wartości odżywcze

100g

Energia

121 kcal

Białko

17,20 g

Tłuszcz

0,20 g

Węglowodany

0,00 g